Retouren logistiek, een hele belangrijke schakel in het hele fulfilment proces.

Retouren logistiek, bepaald mede de tevredenheid van een klant! De tevredenheid van een consument over een webshop wordt mede bepaald door de wijze waarop retouren worden afgehandeld.
Bij Montapacking worden de retouren dagelijks aangeleverd door de verschillende distributeurs. Bij aanlevering voor 12 uur worden deze door ons nog dezelfde dag verwerkt.

Retouren logistiek omvat de volgende stappen:

Het pakket wordt aangenomen.
Indien de originele pakbon er nog bij zit wordt deze gescand.
Indien dit niet het geval is wordt er aan de hand van de adresgegevens bepaald welke order dit is geweest.
De goederen worden uitgepakt, geïnspecteerd en ingeboekt.
Vervolgafhandeling wordt uitgevoerd conform een vooraf afgesproken protocol.
Bij retourenverwerking zijn er een aantal extra mogelijkheden:

Wij kunnen van iedere retourzending een foto maken en deze opslaan (deze foto is op de webportal inzichtelijk).
Wij kunnen de klant een mail sturen dat de retouren zijn ontvangen.
Wij kunnen een mail sturen dat de retouren zijn goedgekeurd en dat de betaling c.q. het nieuwe product nog dezelfde dag wordt uitbetaald of verzonden.

Retouren logistiek, customer service; behulpzaam en informatief

Onze afdeling customer-service vervult een centrale rol in onze organisatie. Professionele medewerkers in ons call-center kennen de details van de bedrijfsprocessen en kunnen u up-to-date informeren over de status van een goederenontvangst, voorraad, orderafhandeling, retouren etc. Binnen onze afdeling klantenservice beschikken wij over een aantal vaste aanspreekpunten op het gebied van e-fulfilment. Dit zijn ervaren medewerkers die oplossingsgericht werken en denken.
Ook de retouren logistiek wordt aangestuurd vanuit deze customer service omdat het behoort tot de service van onze klanten de webshophouders. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend dat wij daarbij de klanten van de webshophouders net zo behandelen als we onze eigen klanten behandelen. Service is voor ons 100% vanzelfsprekend!

Retouren logistiek