Zelf de intake van je goederen doen en afleveren bij het ‘Just Intake Point’ van Justfulfilment in Oosterhout. Volledige fulfilment in Nederland voor slechts €3,95. Dat zijn de kenmerken van de nieuwe service die Justfulfilment aan webshops biedt. “We zien dat met name de kleine tot middelgrote webshops de beslissing om een fulfilment organisatie in te schakelen blijven uitstellen. Deels omdat zij zelf de controle op de intake willen houden, deels vanwege de voor hen hoge kosten voor fulfilment. Daar hebben we nu een oplossing voor. Tegen een marktverstorende prijs!” aldus Edwin van der Ham, directeur van Montapacking dat Justfulfilment als een geheel zelfstandige business unit lanceert op de WebWinkel Vakdagen.

Foutloos
Kleine tot middelgrote webshops doen doorgaans graag zelf de intake van hun goederen, want goede controle blijkt maar al te vaak een noodzaak. Door de afname van minder grote aantallen worden vaak afspraken (over bijvoorbeeld het plaatsen van de juiste barcodes) door de leverancier niet of niet helemaal nagekomen. Door dit zelf in de hand te houden, houdt de webshop een foutloze start van het proces in eigen hand. Vervolgens levert men de goederen zelf aan bij het ‘Just Intake Point’ (denk aan een soort flessenstatiegeld-automaat in een supermarkt). Daar wordt alles foutloos gescand en in het systeem van Justfulfilment ingevoerd. De goederen kunnen tussen zeven uur ’s ochtends en middernacht aangeleverd worden.

€3,95 per pakket
Daarna zorgt Justfulfilment door de zeer grote kennis en expertise van het moederbedrijf Montapacking voor optimaal fulfilment. Klanten van de webshops kunnen tot middernacht hun bestellingen plaatsen; uitlevering vindt dan de volgende dag plaats. “Korte levertijden verhogen de klanttevredenheid en verlagen veelal het retourenpercentage”, weet Van der Ham. Standaard verpakkingen met een maximaal formaat van 600x400x200mm worden via Justfulfilment bezorgd voor een uiterst lage, vaste prijs van €3,95 per pakket. “Met deze extreem goedkope combinatie van optimaal fulfilment en eigen inlevering van standaardpakketten bieden we een geheel nieuwe dienst aan die de markt zal openbreken”, aldus de initiatiefnemer.

De wasbox onder de fulfilment services
“Vroeger waste je je auto elke week met een emmertje voor de deur. Je deed alles zelf, dus het kostte je bijna niets. Je buurman gaat ondertussen voor €14,- naar de wasstraat, dat is veel duurder, maar het scheelt hem elke week minstens twee uur. Tegenwoordig ga jij echter naar een wasbox; dan betaal je slechts een paar euro en doet nog steeds veel zelf, want dan kun je wél op de vuile plekjes onder je spiegels en je spoiler letten. Bovendien is het veel sneller en professioneler dan met je emmertje. Voor velen is dit de perfecte tussenvorm. Justfulfilment is voor webshops ook zo’n perfecte tussenvorm”, aldus Van der Ham. “Het inleveren kun je plannen en je hebt zelf controle op de kwaliteit van je producten. Je bepaalt ook zelf de hoogte van de voorraad en je betaalt uitsluitend voor de opslag die je gebruikt. Het inpakken en verzenden doen wij, met perfecte logistiek, dankzij onze IT-kennis en expertise. Bovendien hebben we een app ontwikkeld, waar je zelf het proces kunt aansturen. Moet een order voorrang krijgen?, of moet een order toch even worden tegen-gehouden?, je regelt het allemaal in de app. Daarnaast kun je natuurlijk alle orderinformatie en voorraadstanden real-time zien in deze app”.

Klik hier om naar de website van Justfulfilment te gaan.