Wie is Nel van den Heuvel?

Ik ontmoet Nel midden in de hectiek van de dag. “Je had vanmorgen voor zes uur moeten komen, dán had ik tijd voor je gehad,” geeft ze als antwoord op de vraag of ze even 10 minuten tijd heeft voor een interview en een foto. “Nee, absoluut geen tijd voor, het is hartstikke druk en klanten gaan toch echt voor.”

Toch een ander interview dan ik gewend ben: Nel werkt gewoon hard door terwijl ik haar af en toe een vraag stel. Maar de antwoorden komen er vlot uit. Een echte topvrouw als Nel is duidelijk in staat om meerdere dingen tegelijk te doen.

Nel is het aanspreekpunt voor de goederenontvangst van de locatie Molenaarsgraaf en daarnaast ook nog eens fulltime moeder. Een combinatie die vraagt om een flinke dosis doorzettingsvermogen en een positieve instelling. “Ik heb drie kinderen van 18, 16 en 12 jaar en er is geen vader in huis. Er zijn dus weinig opties: er moet hard gewerkt worden. Des te meer ben ik dankbaar dat ik werk heb waar ik ook echt van kan genieten.”

Wat houdt je werk in?

“Ik regel eigenlijk alles omtrent de binnenkomst van de goederen. En zo snel als het bedrijf groeit, zo groeit ook de ontvangst van de goederenstroom. Gelukkig hoef ik het niet alleen te doen. Ik werk samen met een prachtig team om dit werk elke dag gedaan te krijgen. Ik hou ervan om dingen zo perfect mogelijk te verzorgen. Eigenlijk vind ik elke fout er één te veel. Ik streef ernaar om gestroomlijnd en gestructureerd te werken.

“‘Goederenontvangst’ klinkt misschien nog redelijk overzichtelijk, maar is behoorlijk complex. Alleen al in Molenaarsgraaf komen dagelijks tienduizenden artikelen binnen voor meer dan 100 verschillende webshops. Al deze goederen moeten worden gecontroleerd, nageteld en ingeboekt. Daarna moet het op de juiste plaats terechtkomen.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“De veelzijdigheid,” zegt ze enthousiast, terwijl Nel even een paar tellen uitrust op de hendel van de pompwagen. “De veelzijdigheid en afwisseling is de grootse uitdaging en tegelijkertijd ook het allerleukste aan mijn werk. Je ziet zo ongelofelijk veel verschillende artikelen en producten langskomen, dat elke dag weer anders is.”

Wat motiveert jou om elke dag enthousiast naar je werk te gaan?

“Nou, ik ben echt nooit chagrijnig. Ik vind mijn werk bijzonder leuk en ik hou ook van het bedrijf Montapacking. Ik ben een positief mens en hou van de contacten die ik de hele dag door heb. Daarnaast is Montapacking een leuk bedrijf om te werken; iedereen is zo betrokken bij elkaar. Het is hier echt teamwork, je doet het met zijn allen. Dat maakt dat ik elke morgen met een lach aan een nieuwe dag begin. Ik ben begonnen op de locatie in Gorinchem en ben na enige tijd overgestapt naar Molenaarsgraaf. In beide vestigingen kwam ik datzelfde teamgevoel tegen. Inmiddels werk ik hier fulltime en met heel veel plezier.

Wat is jouw echte Montapassie?

“Montapacking is net een soort familie. Ik heb het idee dat iedereen die hier komt werken zich direct welkom voelt. Zo heb ik dat ervaren en dat hoor ik ook terug van mijn collega’s!”