PERSBERICHT
Gorinchem, 29 november 2016

Tijdens de awarduitreiking in De Nieuwe Doelen te Gorinchem, is e-fulfilmentbedrijf Montapacking verkozen tot Onderneming van het Jaar in de categorie Grootzakelijk in de regio Gorinchem. In het juryrapport wordt de onderneming geprezen vanwege haar grote maatschappelijke betrokkenheid. Verder meldde juryvoorzitter Caroline van Rooijen dat “bij dit bedrijf alles tot in de kleinste details wordt uitgewerkt” en “dat de leiding uniek gedreven en inspirerend is.”

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: “Ik ben ontzettend trots dat we Onderneming van het Jaar zijn geworden. Dit doet recht aan alle mensen die het bedrijf groots maken. Allereerst natuurlijk ons eigen team, maar meteen daarna alle klanten, die vertrouwen in ons stellen. Deze erkenning bevestigt dat wij met onze organisatie goed bezig zijn. Ook de cijfers tonen dat aan: van een groei van 75% in 2015 naar 100% dit jaar. Daarnaast zien steeds meer webshops, nu al zo’n 360, ons inmiddels als essentieel verlengstuk van hun eigen bedrijf. Dus niet als zo maar een bedrijf dat hun pakjes bezorgt.”

De uiteindelijke verkiezing werd voorafgegaan door een uitgebreid traject. Een jury, bestaande uit Caroline van Rooijen, Liesbeth Wervers, Mauro Agnoli en Bert Reijnders, verdiepte zich intensief in de bedrijfsvoering van alle genomineerde ondernemingen; een werkbezoek maakte daar tevens onderdeel van uit. Visser en Visser Accountants scande elk bedrijf financieel. Bovendien moesten alle ondernemers in een korte toespraak, een pitch, vertellen waarom juist hun onderneming deze Award zou moeten winnen. Van der Ham doet dat net even anders dan anderen veelal doen. Meestal begint iedereen te zeggen, dat in hun bedrijf de klanten op de eerste plaats staan. Edwin meldde tot ieders verrassing in zijn pitch, dat zijn klanten op de twééde plaats komen. Van der Ham: “De medewerkers staan bij Montapacking bovenaan. Als die het geweldig naar hun zin hebben op het werk, dan krijgen onze klanten vanzelf de beste service. En uiteindelijk is dat toch waar het om draait.”

Samenwerking in de regio
De ‘Onderneming van het jaar’ verkiezing is een jaarlijks terugkerend regionaal evenement, dat wordt georganiseerd door Network Business Events. Door het verbinden van regionale bedrijven met partijen als ondernemersorganisaties en bedrijvenkringen in een gemeente of regio ontstaat een platform waarbinnen het ondernemerschap gezien, gewaardeerd en gestimuleerd wordt. Bedrijven die zich onderscheiden door, bijvoorbeeld, innovatie, maatschappelijk ondernemen of regionale betrokkenheid, vormen een inspiratie voor de vitaliteit van het lokale ondernemerschap. Dit brede draagvlak wordt vergroot door participatie van landelijke ondernemersverenigingen als VNO-NCW.

Over Montapacking
Montapacking is een e-commerce bedrijf dat de logistiek voor 360 webwinkels verzorgt. Het bedrijf is sterk technologiegedreven. Montapacking bestaat sinds 1999 en is momenteel een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven in Nederland (75% groei in 2015, 100% groei in 2016). Montapacking werkt vanuit meerdere zelfstandige e-commerce warehouses en zorgt wereldwijd voor de handling en bezorging van orders van haar klanten. Alle orders die voor middernacht bij Montapacking binnenkomen voor Nederland, België en Duitsland worden de volgende morgen vroeg al weer geleverd in deze landen. Daarnaast biedt het bedrijf Same Day Delivery aan in heel Nederland: voor 12 uur besteld, dezelfde dag geleverd. Webwinkels die hun logistiek bij het fulfilmentbedrijf hebben ondergebracht groeiden in 2015 gemiddeld met 30%. Bij Montapacking werken 250 medewerkers.