Bij Montaman gaat alles digitaal. Ook het interview gebeurt via computer, met Skype. “Ja, computers zijn tenslotte de plek waar ik het best uit de verf – euh – pixels kom.” Montaman werd enkele weken geleden aangenomen bij het lanceren van de nieuwe website. “Ze zochten iemand die het merk Montapacking representeerde, een soort mascotte. Dat werd ik.”

Wie is Montaman?

“Ik studeerde vorig jaar af aan de Universiteit van Eemshaven (bij Google’s datacenter) in de richting Digital Branding and Identity. Dat is mij echt op m’n nullen-en-enen geschreven.”

Wat houdt je werk in?

“Mijn werk bestaat voornamelijk uit aanwezig zijn. Aanwezig zijn op de website van Montapacking, op drukwerk, op social media. Mijn gezicht laten zien, is erg belangrijk. Het is de bedoeling dat mensen mij associëren met het bedrijf. Zo rijd ik rond over de website in mijn Montavrachtwagen met daarachter de tot-middernacht-besteld-morgen-in-huis!-aanhangwagen. Dat is elke dag weer één van de vele hoogtepunten van dit werk.”

Waarom wilde je bij Montapacking werken?

“Toen ik hier in april op sollicitatiegesprek kwam, was de eis vrij duidelijk: we zoeken een gezellig, breed inzetbaar en altijd beschikbaar persoon. Aangezien ik net klaar was met m’n studie, had ik letterlijk alle tijd, dus altijd beschikbaar. Ik bedoel: ik hoef niet te slapen, want ik ben een digitale illustratie. Je kunt me kopiëren zo vaak je als je wilt, daarmee super breed inzetbaar. En man, wat ben ik gezellig! Daar heb ik geen bewijs voor, dat moet je gewoon van me aannemen, haha.”

Wat motiveert jou om elke dag enthousiast naar je werk te gaan?

“Het leuke is: ik ben altijd op m’n werk. Ik ben écht fulltime in dienst. Ik zie de orderpickers tot en met de late cut-off tijden. Ik ken alle vervoerders en hun chauffeurs. En ik zwaai elke dag naar Edwin als-ie op kantoor binnenkomt. Maar wat mij enthousiast maakt: ik zie onze nieuwe klanten als eerste. Wanneer ze onze site bezoeken, wanneer ze langs onze Facebooktijdlijn scrollen; ik zie ze het eerst.”

Wat is jouw Montapassie?

“Elke dag iedereen begroeten met een glimlach. Ik ken iedereen van naam en binnenkort kent iedereen mij. Montapacking is één grote familie, online en offline.”