Roan heeft absoluut de Montafactor. Een voorbeeld van enthousiasme en excellentie. Nog niet eens zo heel lang in dienst, maar we stellen hem graag aan u voor.

Wat houdt je werk precies in?

Ik ben een programmeur. Dat houdt grofgezegd in dat ik er voor zorg dat als bijvoorbeeld Jan Alleman thuis op zijn computer op “bestellen” klikt, hier iemand in het magazijn zijn order gaat picken. Voor mijn eerste opdracht mocht ik al gaan wroeten in de code van de sorteermachine, leuk spul. Ook werk ik mee aan een project waarbij we vanuit data-analyses weer gaan terug leveren aan onze klanten. Dat wordt een centraal platform waar je we ook nog eens keimooi overzicht kan scheppen in die berg sales en marketingachtige data, zodat je er als klant slimme beslissingen mee kan maken. Het gaafste is nog wel dat mij vrije keus wordt gelaten welk stukje werk ik oppak.

Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik werk hier nog niet zo lang. Verrassend genoeg kwam ik de vacature tegen op de Montapacking site, via Google. Daarnaast heb ik wel bij andere bedrijven gesolliciteerd, maar die deden veel van hetzelfde, of waren echt enorm saai. Hier kreeg ik de indruk dat het werk lekker gevarieerd en uitdagend zou zijn. Bij de sollicitatiegesprekken en een middagje mee lopen werd dat wel aardig bevestigd. Ik sleutel nu aan een hele lading verschillende stukken software die het werk van klanten, consumenten, collega’s en mijzelf makkelijker maken. Dat geeft best wat voldoening. En de werksfeer is ook niet mis, ik kan het erg goed vinden met mijn collega’s.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het leukste vind ik nieuwe dingen ontdekken, oplossingen vinden die nog niemand ziet. Hier bij Montapacking spreekt de veelzijdigheid mij heel erg aan. Ik ben programmeur geworden, maar begon ooit met een hele creatieve studie. Tijdens mijn creatieve studie was een studieonderdeel om iets eenvoudigs met game development te doen. Dat vond ik zo leuk dat ik interesse heb gekregen voor de technische kant. Uiteindelijk echt gekozen voor de ’drogere stof’, maar nog altijd creatief in mijn denken. Het is leuk om continu nieuwe dingen te leren en maken… supergaaf.

Wat is jouw echte Montapassie?

Nou, ik kan me wel goed vinden in de gang van zaken hier. Lekker vlot. Als er opdracht is waar een beetje haast achter zit kunnen wij dat binnen een paar dagen tot een week oppakken, bouwen, testen en live gooien. Echte problemen pakken wij zelfs meteen op. Zo werk je per week aan heel wat verschillende dingen. Van alles zie je meteen resultaat. En da’s niet alleen fijn voor mij, maar ook voor logistiek, management, sales, klanten en consumenten. Zij leveren niet alleen de initiële opdracht, maar ook de feedback om de boel nog beter te maken. Dus ik heb het hier best naar m’n zin! Fijne collega’s: relaxte, goed gemotiveerde gozers. Superchille sfeer en een gave werkplek.