Joan van Klij begon enkele weken geleden bij Montapacking als Warehouse manager. We vragen hem wat zijn baan inhoudt, wat zijn motivatie is en of hij al iets heeft gemerkt van de ‘Montapassie’.

Wat houdt je werk in?

Mijn werk is veelzijdig. Het is zo breed dat ik niet in een keer kan uitleggen: ‘Dit is mijn werk’. Als Warehouse manager creëer je constant de voorwaarden voor het optimaal afhandelen van de orderstroom. Het is heel veel werk en er zijn altijd onverwachte uitdagingen die het werk boeiend maken.

Wat vind je leuk aan je werk?

Ik hou van uitdaging. Die uitdaging ligt voor mij in het zoveel mogelijk zelfstandig laten werken van de medewerkers. Op die manier geven we ze hun eigen verantwoordelijkheid. Een goede manager maakt zichzelf overbodig, omdat iedereen weet wat zijn taak is. De medewerkers durven daardoor verantwoordelijkheid te nemen en leren in oplossingen te denken. Dat is voor mij de uitdaging!

Wat motiveert jouw om elke dag enthousiast naar je werk te gaan?

Ik werk er natuurlijk nog maar kort, maar wat een geweldig leuk team om mee te werken. Als je ziet wat een saamhorigheid er is, dan is dat voor mij nu al een echte motivatie om iedere dag met frisse energie aan de slag te gaan. Verder ben ik nog aan het zoeken en oriënteren wat er precies allemaal gebeurt.

Wat is jouw echte Montapassie?

Ik vind het bijzonder om te zien hoe de betrokkenheid en de passie voor dit bedrijf eigenlijk op ieder niveau van het bedrijf aanwezig is. Of het nu gaat om de medewerkers van de IT of de klusjesman; ze kennen allemaal die betrokkenheid met en het enthousiasme voor het bedrijf en werk dat ze doen. Heel bijzonder vind ik ook dat iedereen hier zo benaderbaar is. Je kan Edwin (van der Ham, de eigenaar red.) bijvoorbeeld altijd even aanspreken en iets vragen. Er is altijd tijd en aandacht voor je. Of iemand nu op de afdeling sales zit of op de werkvloer, als het nodig is, werken we allemaal als een team om een klant te helpen. Dat maakte ik nog niet eerder mee in een groot bedrijf.