Online bouwmarkt Bullstore over Montapacking

“We wilden snel groeien en dan is het uitbesteden van onze fulfilment de enige manier om schaalbaar te zijn. Daarnaast was het voor ons aanzienlijk goedkoper.”
Johannes, mede-eigenaar Bullstore.

Na het opstarten van hun online doe-het-zelfzaak Bullstore in 2015, kozen Johannes en z’n kompanen binnen een jaar voor het uitbesteden van hun fulfilment activiteiten aan Montapacking. “Al vanaf het begin wilden we snel naar een professioneel niveau om qua serviceniveau direct te kunnen concurreren met de gevestigde partijen in de markt.”

Speciaal en zorgvuldig verpakken heeft prioriteit

“Natuurlijk wil elke webshop haar klanten zo professioneel mogelijk van dienst zijn, maar we zijn, net als iedereen klein begonnen. We pakten zelf in de avonden en in het weekend onze pakketten in. Tot 20 á 30 orders per dag is dat redelijk goed te doen, maar je bent iedere dag een race tegen de klok aan het lopen en je wordt het op een gegeven moment beu om zelf labels te maken en iedere dag weer die pakketten in te pakken. We konden nooit eens een dag vrij nemen. Daarnaast werd door onze snelle groei onze opslag al snel te klein.
De keuze voor het uitbesteden van onze fulfilment was dus snel gemaakt, maar de grote uitdaging lag bij het brede assortiment van onze producten: verfblikken, emmers, volumineuze producten en breekbare producten.

Je wilt alle producten natuurlijk schadevrij bij de consument afleveren. We wisten uit ervaring hoe moeilijk dat was en dat service op maat een vereiste was.

Door ontzorgen, kunnen we nu groeien

Inmiddels werken we al weer vier jaar samen met Montapacking. Alles wordt op tijd en zorgvuldig verwerkt. Dit zien we ook terug in onze hoge klanttevredenheidsscore. Vanaf het moment dat Montapacking onze orders verwerkte, hoefden wij niet meer naar de verzending om te kijken en hadden we onze handen vrij om ons te focussen op ons assortiment waardoor we weer sneller konden doorgroeien.

Inmiddels verzenden we een veelvoud aan orders ten opzichte van een aantal jaren geleden. Onze Doe het zelf markt kent een hoge mate van seizoensinvloeden. Zodra de zon gaat schijnen, willen onze klanten gaan klussen. Dit heeft natuurlijk groot effect op het aantal orders wat moet worden verwerkt. Wij vragen dus een hoge mate van flexibiliteit aan onze fulfilmentpartner. Maar die flexibiliteit is voor Montapacking geen probleem.

Elke vestiging heeft z’n eigen specialiteit

Het prettige van Montapacking is de diversiteit van de vestigingen. Elke vestiging heeft z’n eigen specialiteit, zo lijkt het. In Oud-Gastel, waarvanuit onze webshop gerund wordt, kunnen ze allerlei soorten producten verwerken. Er is veel aandacht voor verzending.
Op andere locaties zijn ze gespecialiseerd in fashion, waar het retourproces weer belangrijk is. En weer andere klanten hebben juist behoefte aan opslag.

De IT van Montapacking: ons eigen systeem bijna overbodig

Het complete WMS van Montapacking is voor ons inzichtelijk. Hierdoor zitten wij, als webshop, daadwerkelijk aan de knoppen. Dit is voor ons van groot belang, wij willen real time zien wat er gebeurt als een consument ons opbelt. Daarnaast kunnen we continu allerlei analyses uitvoeren en mooie rapportages uitdraaien uit het WMS systeem van Montapacking. Voor ons is deze software van zeer grote toegevoegde waarde. Aangezien er continu een team van IT’ers aan dit systeem aan het bouwen is, komen er wekelijks leuke nieuwe functionaliteiten bij. Daarin zie je dat Montapacking blijft innoveren, juist ook in IT.

Bullstore is een online bouwmarkt, opgericht in 2014. Ze hebben alles in huis om alles buitenshuis fris in de lak te zetten. Met het ruime assortiment A-merken en de klantenbeoordeling van een 9,2, behoren ze tot de top van het online doe-het-zelfsegment.