Geen gewonden – bestellingen lopen geen vertraging op

Een van de 10 magazijnen, dat in Molenaarsgraaf, van fulfilmentbedrijf Montapacking is vannacht grotendeels in de as gelegd. De brand werd iets voor vijven ontdekt. Hoewel de brandweer nog met bluswerkzaamheden bezig is, kan geconcludeerd worden dat het hele magazijn als verloren moet worden beschouwd.

De kracht van decentralisatie
De brand werd vanochtend iets voor vijven ontdekt. Om 6 uur was er vanuit het management een crisisteam samengesteld, dat onmiddellijk aan de slag ging. Alle webshops zijn geïnformeerd en reeds in contact met hun leveranciers.

Edwin van der Ham, directeur van Montapacking: ‘Het allerbelangrijkste is dat er geen gewonden zijn gevallen. Op het moment van de brand was er gelukkig niemand aan het werk. De oorzaak is vooralsnog onbekend. We hebben al een ander pand, dat op dit moment wordt ingericht.  Uiteraard gaan de werkzaamheden in onze andere 9 vestigingen gewoon door. Zij nemen de bestellingen van Molenaarsgraaf vrijwel volledig over. Dat is de kracht van decentralisatie: wanneer er een vestiging wegvalt, blijven er in ons geval nog 9 over om de zaak over te nemen. Ook de IT vormt geen enkel probleem. Onze klanten hebben nu prioriteit. Zij lijden hier het meest onder en we doen er alles aan om dat leed zoveel mogelijk te verzachten. Voor hen moet alles daarom echt zo snel en zo veel mogelijk doorgaan. Ze zijn ook in overleg met hun leveranciers om de verloren voorraden zo snel mogelijk aangevuld te krijgen. De eerste zendingen werden om half 10 al in onze andere magazijnen verwerkt.’