Het ideaalbeeld van succesvol fulfilment is uiteindelijk dat de consument de regie in handen heeft. De totale regie bij de eindconsument met betrekking tot de afhandeling en levering van het door hun aangeschafte product. Daarom is het belangrijk dat fulfilmentbedrijven deze flexibiliteit en mogelijkheden beschikbaar stellen voor de webshophouders.

We kunnen urenlang gaan nadenken en discussiëren over de resultaten van onderzoeken naar de voorkeuren van consumenten. Is het een late cut-off tijd of juist een tijdvaklevering die bepaalt of een klant koopt? Next-day delivery of juist leveren in het weekend? Maakt de keuze van de vervoerder hierbij nog een verschil? Allemaal nuttige vragen, maar het beste antwoord op deze vragen is… geef een klant alle mogelijkheden zodat deze zelf de regie in handen heeft!

De IT-infrastructuur van een fulfilmentbedrijf is hierbij van doorslaggevend belang. De kwaliteit en betrouwbaarheid hiervan bepaalt uiteindelijk of de consument echt de regie in handen heeft. De koppeling tussen de ordersystemen van het fulfilment bedrijf en de terugkoppeling naar de online systemen van de webshop moeten optimaal zijn.

Bij Montapacking heeft dit de hoogste prioriteit. We zeggen zelfs weleens gekscherend: “We zijn eigenlijk een IT-bedrijf wat fulfilment levert”. Het zwaartepunt in ons ontwikkelen ligt in iedere stap van het fulfilmentproces in een feilloze automatisering. Dat maakt het mogelijk dat bij onze klanten de consumenten echt de regie in handen hebben.