Fullfilment, wat is dat eigenlijk?

Fullfilment is het hele proces van orderafhandeling: van het moment dat de goederen worden ontvangen in ons warehouse tot het moment dat ze worden verzonden naar de uiteindelijke consument. Kortom, het hele traject van orders die via webshops of andere sales in het backorder systeem worden gezet tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur van de consument.

Fullfilment: het proces uitgelegd

Het proces van fullfilment begint met de zogeheten inslag of inbound. Dat betekent dat de goederen ontvangen worden. De goederen worden geregistreerd en krijgen een plaats in de opslag, ook wel warehouse. In het warehouse, waar de artikelen worden opgeslagen, worden ook de orders gepicked die binnenkomen via een webshop. De orders worden verpakt, voorzien van adresetiket en een pakbon.

Volledige logistieke proces

Kort samengevat is fullfilment dus de afhandeling van het volledig logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur. Tegenwoordig gaat fullfilment, ook wel e-commerce logistiek, vaak nog een stap verder dan dat. Retourenverwerking komt ook kijken. De afhandeling van eventuele retouren wordt een steeds crucialer onderdeel van e-commerce logistiek.

fulfilment uitleg

Dit valt niet onder fulfilment

Fullfilment is dus puur het logistieke gedeelte van een webwinkel. Marketing en/of sales zijn hier geen onderdeel van. Het perfect afhandelen van order is iets geheel anders dan het bouwen van een webshop of het succesvol in de markt zetten van de artikelen. We raden dan ook aan om een ander extern bedrijf in te zetten voor marketing en sales. Bij Montapacking doen we waar we goed in zijn en focussen we ons volledig op de afhandeling van fullfilment orders voor webwinkels.

Fullfilment 2.0

Fullfilment 2.0 gaat verder dan ‘gewone’ fullfilment. De 2.0 versie is meer dan het plakken van een sticker op een doosje. Een dynamisch bedrijf in de 2.0 versie maakt het verschil binnen de logistiek van uw webwinkel. We creëren extra toegevoegde waarde door bijvoorbeeld het aanbieden van verschillende afleveropties, het analyseren van het koopgedrag van de online consument en meer.

Wij gaan voor perfecte logistiek

Bij Montapacking zetten we ons in voor fullfilment en logistiek tot in de perfectie. Dat is de kern van onze toegevoegde waarde voor uw webwinkel. Dat fullfilment onze passie is, hoeven we u niet meer te vertellen. Het succes van onze klanten is mede afhankelijk van perfecte webshop logistiek. Snelheid, inzet, transport, voorraadbeheer, afleveropties en de levering van flexibele diensten zijn doorslaggevend. Daar zijn we ons sterk van bewust en daarom investeren we al onze passie, kennis en ervaring in een geweldige dienstverlening.

Bent u benieuwd wat fullfiment 2.0 voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan.