Fulfilment uitbesteden, de voor- en nadelen!

Steeds meer webwinkels besteden hun logistieke processen uit aan een fulfilment bedrijf. Dit is een prettige optie, maar het kost uiteraard wel geld. Wat zijn eigenlijk de voor en nadelen van het uit besteden van de webshop logistiek?

Fulfilment uitbesteden, de voordelen:

De kosten zijn over het algemeen veel lager. Een fulfilmentbedrijf profiteert van volumekorting en berekend deze meestal ook door aan u. Check onze scherpe all-in-fulfilment tarieven en overtuig uzelf van de voordelen van Fulfilment uitbesteden.

Meer opties. Een fulfimentbedrijf biedt veel mogelijkheden en afleveropties. Als u die zelfstandig moet regelen en daar afspraken over moet maken met verzendbedrijven dan kost dit veel tijd en geld.

Schoenmaker blijf bij je leest. Een gezegde wat nog steeds klopt en actueel is. U bent een specialist in de goederen die u verkoopt en de manier waarop u deze onder de aandacht brengt. Maar een fulfilmentbedrijf is een specialist in de logistiek van uw webshop.

Fulfilment uitbesteden, de nadelen:

U kun bijna niet ander verwachten op een site van fulfilmentbedrijf, maar er zijn maar weinig nadelen. Het enige nadeel is dat u niet meer de volledige controle heeft over het proces. Tenminste bij ons kunt u altijd 24/7 realtime meekijken in het proces via ons Montaportal.

Een ander nadeel is dat als u te weinig pakketten verzend het toch duurder is dan wanneer u het zelf doet. De omslag daarvoor ligt rond de 5 pakketten per dag.

Fulfilment uitbesteden 2.0

Webshop logistiek 2.0 gaat verder dan logistiek. Het is veel meer dan het plakken van een sticker op een doosje. Een dynamisch logistiekbedrijf maakt het verschil met toegevoegde waarde zoals het aanbieden van verschillende afleveropties en het analyseren van het aankoopgedrag van de webshopconsument.

Fulfilment uitbesteden

Fulfilment uitbesteden

Fulfilment wordt ook weleens Fullfilment genoemd. Dit zijn twee verschillend geschreven termen die dezelfde dienst omvatten.