E-fulfilment, wat is dat eigenlijk?

E-fulfilment betekent eigenlijk eenvoudig gezegd de volledige afhandeling van orders uit webshops. Het betreft dan orders die via webshops in het warehouse management systeem (WMS) worden geplaatst.

Het proces begint met de zogeheten inslag of inbound dat betekent het ontvangen van de goederen. De worden geregistreeerd en krijgen een plaats in het warehouse. In het warehouse waar de webshopartikelen staan opgeslagen, worden de orders gepicked die binnenkomen via een webshop. De orders worden verpakt, voorzien van adresetiket en een pakbon.

Samengevat is het de afhandeling van het volledig logistieke proces vanaf de plaatsing van een order in een webshop tot aan de overhandiging van de bestelling door de bezorger aan de deur. Tegenwoordig gaat e-fulfilment vaak nog een stap verder tot aan de retourenverwerking. De afhandeling van eventuele retouren wordt een steeds crucialer onderdeel van e-fulfilment.

 

E-fulfilment, wat is dan niet?

E-fulfilment heeft helemaal niets te maken met de manier waarop een webshop zijn spullen onder de aandacht brengt van de doelgroep. E-fulfilment gaat dus niet over de marketing of sales van een webshop. E-fulfilment focust zich op de perfecte afhandeling van orders en dat is iets totaal anders dan het daadwerkelijk bouwen van een webshop of het succesvol in de markt zetten van producten. Een e-fulfilmentbedrijf specialiseert en focust zich volledig op de afhandeling van orders voor webshops.

 

E-fulfilment 2.0

Fulfilment 2.0 gaat verder dan e-fulfilment. Het is veel meer dan het plakken van een sticker op een doosje. Een dynamisch fulfilmentbedrijf 2.0, maakt het verschil met toegevoegde waarde zoals het aanbieden van verschillende afleveropties en het analyseren van het aankoopgedrag van de webshopconsument.

Onze inzet voor uw perfecte logistiek, dát is de kern van onze toegevoegde waarde.

E-fulfilment is onze passie. Het succes van onze klanten is mede afhankelijk van perfecte webshoplogistiek. Snelheid, inzet, transport, voorraadbeheer, afleveropties en de levering van flexibele diensten zijn doorslaggevend. Daar zijn we ons sterk van bewust en daarom investeren we al onze passie, kennis en ervaring in een geweldige dienstverlening.

Dat is E-fulfiment 2.0!

e-fulfilment medewerker

e-fulfilment de oplossing voor iedere webshop!