GORINCHEM – De afgelopen drie jaar, heeft Montapacking samen met een aantal klanten samengewerkt aan een oplossing voor retourzendingen. We zijn er trots op dat het uiteindelijk ook gelukt is. Een eenvoudige toepasbare oplossing die in de diverse pilotprojecten al heeft bewezen dat retouren met bij 95% kunnen worden gereduceerd. Een geweldige stap voorwaarts in excellente dienstverlening binnen de fulfillment.

Retourzendingen zijn vanouds een groot probleem voor 75% van alle webshops. Met een gemiddeld percentage van meer dan 15% retouren is er heel veel winst te boeken. Daarnaast zijn in meer dan de helft van de gevallen, retourzendingen ook nog eens behoorlijk beschadigd. De daadwerkelijke kostenpost van retouren loop soms op tot bijna 20% van de omzet.

Ge Urnevel geeft ons een toelichting; “Ik kan me als de dag van gisteren nog herinneren dat een vestigingsmanager naar mij toe kwam.” Hij keek mij indringend aan en zei; “Ik wil een oplossing voor de retouren.” En ik moet zeggen dat juist deze push mijn denken heeft gefixeerd tot een oplossing. “We hebben echt van alles geprobeerd. We hebben persoonlijk brieven meegestuurd, we hebben pakketjes persoonlijk laten afleveren door de webshop eigenaar en zelfs hebben we het geprobeerd door een stukje kaas mee te sturen in het pakketje. Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar alles wat we probeerden bleef zonder resultaat.”

Maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Er is een oplossing gevonden! Een innovatieve gamechanger in de wereld van webshops en fulfilment. Deze oplossing is zo eenvoudig. Achteraf onvoorstelbaar dat het niet is ontwikkeld. Een intelligente zelflerende spray, gebaseerd op de geur van utopiaans kroelhout. Het effect is verbijsterend. De spray, die licht wordt verneveld, over de verpakking en over het product, maakt dat mensen een instant-band met het product ontwikkelen.

Zelfs de omverpakking van het product is nu zo aantrekkelijk dat mensen het niet meer willen wegdoen. De spray wordt overigens op maat samengesteld. Zo wordt de snelheid waarmee de geur vervliegt gekoppeld aan de retourtermijn van het product.

Noot voor de redactie:
Voor vragen en informatie over dit nieuwe dienstverlening kunt u contact opnemen met Robin van Beuzekom op 06-57582773 of robin@montapacking.nl
De bijgevoegde beeldmaterialen mogen in ongewijzigde vorm worden gebruikt en verspreid.